Het gebruik van LED-verlichting is al geruime tijd in opkomst, en terecht. LEDS zijn niet alleen energiezuinig, maar bieden ook een breed scala aan verschillende toepassingen in zowel de residentiële als de commerciële wereld. LED’s hebben zichzelf bewezen als kosteneffectieve alternatieven voor gloei- en fluorescentieverlichting in bijna elke situatie waar behoefte is aan buitenverlichting. LEDS en hun verschillende spots bieden een overvloed aan voordelen, zowel binnen als buiten.

LED inbouwspots kopen

LED’s of Light Emitting Diode-lampen zijn te vinden in veel verschillende maten en vormen, evenals in verschillende kleurenspectra. De nieuwste toevoeging aan de LED-familie is de zeer populaire LED-inbouwspot en de LED tl armatuur die voor verschillende toepassingen in huis kan worden gebruikt. Leds zijn zeer eenvoudig te installeren en kunnen ook een extreem hoge helderheid bieden. LED-inbouwspots bieden een laag verlichtingsniveau dat met een simpele schakelaar kan worden aangepast van helder naar dimmen.

LED inbouwspots worden het meest gebruikt in buitenruimtes zoals terrassen en zwembaden. Ze kunnen ook worden gebruikt om een oprit of andere grote verkeersader in huis te verlichten. LED-inbouwspots zijn een kosteneffectieve oplossing om verschillende lichtniveaus te creëren voor verschillende doeleinden in huis. Ze geven ’s nachts meer licht en zijn overdag te dimmen. LED-inbouwspots kunnen zelfs worden verborgen in de bekleding en armaturen in een badkamer of andere ruimte met beperkte toegang.

LED’s zijn ook het perfecte alternatief voor compacte fluorescentielampen of LED’s. LED’s zijn niet alleen helder en kleurrijk, maar verbruiken ook veel minder stroom dan gloeilampen. De LED-inbouwspots die aan de buitenkant van het huis kunnen worden geïnstalleerd, bieden dezelfde kwaliteit en helderheid die ze zouden bieden als het ’s nachts zou worden verlicht. Het zou onmogelijk zijn om het verschil te zien tussen de inbouwspots en de LED’s. Ze zijn echter veel veiliger en veel minder duur dan de laatste.

De LED’s die in de trim of rondom de behuizing zijn verzonken, zijn veel beter zichtbaar dan de LED’s die verborgen zijn. LED’s zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen. Sommige zijn rond, rechthoekig en vierkant. Ze kunnen zelfs worden aangepast met gestructureerde oppervlakken. Een populaire LED-spot is rond van vorm en heeft een gestructureerd oppervlak aan de onderkant van zijn lichaam.

LED’s die in de behuizing zijn verzonken, worden vaak gebruikt als indicatielampjes in auto’s.

Wanneer de auto wordt gestopt bij een verkeerslicht, zullen de schijnwerpers in de auto de buitenkant van de auto verlichten en andere bestuurders waarschuwen dat de bestuurder op het punt staat hun reisgebied te betreden. LED’s die in de auto worden gebruikt, bieden ook back-upondersteuning in noodsituaties door andere bestuurders te waarschuwen voor de naderende noodsituatie. LED’s worden al jaren gebruikt in de auto-industrie vanwege zowel hun praktische bruikbaarheid als veiligheidsmaatregelen.

In medische instellingen worden LED’s veel gebruikt vanwege zowel hun helderheid als hun veiligheidskenmerken. LED’s die in de ziekenhuisomgeving worden gebruikt, zijn nodig voor het lezen van bedlampjes, leeslampjes in onderzoeksruimten en het verlichten van operatiegebieden in de operatiekamer. LED’s die in medische instellingen worden gebruikt, zijn door de FDA goedgekeurd voor deze toepassingen omdat ze volkomen veilig zijn en nauwkeurig licht en veel minder bijwerkingen geven dan hun tegenhangers, gloeilampen. Ziekenhuizen vertrouwen op led-lampen omdat ze zeer betrouwbaar, duurzaam, energiezuinig en minimaal verblindend zijn.

LED’s die in industriële en productieomgevingen worden gebruikt, zijn wettelijk verplicht om dimbaar te zijn. De dimmers laten de lichten alleen aan als het nodig is dat de werknemer op zoek is naar een bepaald soort licht. Dit helpt vermoeidheid te voorkomen en verhoogt de productiviteit. Dit soort LED’s worden vaak geïnstalleerd in productieruimtes met veel verkeer waar de lichten constant moeten blijven branden maar onderhoudsarm moeten blijven. Industriële LED’s hebben bijgedragen aan het verlagen van de energiekosten, omdat ze veel minder warmte produceren dan gloeilampen en een breder lichtspectrum produceren.